Feb 8, 2010

~hantu??maling??atau maling ber "ilmu guna2"??~

malam jumaat lepas...
jam12.45AM....bersaman jam1.45AM di malaysia...

maryam sedang study atas katil....lampu terpasang....suddenly bunyi tingkap bilik kne tarik.....mrym terkaku atas katil...lepas tu bunyi makin kuat...maryam jerit

"WOII WOIII!!!!"

...bunyi tu hilang...tiba2 bunyi lagi....mrym terus lari kt tingkap..pegang pemegang tingkap n bunyikan alarm yg abah bagi masa datang sini...mrym menggeletar keseorangan....kt rumah ni cuma maryam sorang coz housemate (zu) cuti sakit sebulan.....dalam menggeletar tu mrym try dengar bunyi tapak kaki,,tapi takde...bila da pasti "benda" tu tak tarik, mrym terus call bapak tuan rumah...

"pak jon maaf ganggu tapi sepertinya ada yang mau buka jendela kamar mrym pak"..

dengan suara mamai dia balas

"iya iya bapak ke sana"

....dengar tapak kaki pak jon datang ke rumah..mrym bukak pintu n tetibe kucing masuk...."maryam,,kucing barangkali yg bikin bunyi tu,,kalo takut tidur aja di rumah kalai(rumah msian yg dekat dgn rumah mrym) ya "..."iya pak"...

sebenarnye time tu lampu bilik terpasang so xdapat nak bezakan antara kucing atau manusia lagi pon xde bunyi tapak kaki so menganggap betul la kucing..nak sedapkan hati....

semalam...
jam12.35AM..bersamaan 1.35AM malaysia...

sejak kejadian tu mrym mintak kawan maryam, acha, temankan mrym.....time tu
mrym baru tutup lampu....acha da lena di buai mimpi.....suddenly mrym nmpk cam ade bayang2 manusia yg sgt jelas lalu depan bilik......mrym terkejut....1st thing yg keluar kat otak mrym..

"ape tu??ehh orang..lelaki...tapi...nape dia jalan smooth seolah2 xjejak tanah...n XDE BUNYI TAPAK KAKI"

"acha..acha..bangun acha....ade org lalu depan bilik kite..acha bangunnnnnn"

acha bangun dgn sangat penat tetibe tekaku bila tiba2 bayang2 tu lalu depan bilik lagi sekali.."dia" patah balik...

selepas tu kami tak mampu tido.....mrym tido jam 4am n acha tido jam9am pagi td.....

baru jap tadi,,
kami tabur minyak n tepung....untuk memastikan betul2 manusia atau x....tapi tetibe bengang ngan kucing2 tetibe gi jilat2 minyak masak tu T_T tapi xpe...harap2 besok dapat jwpn...jap lagi nk tido tutup lampu....we'll see whether dia lalu atau x n ade kesan tapak kaki atau x......

kawasan sini memang banyak kes kecurian n hipnotis...lagi2 rumah berhadapan dengan rumah mrym masih kosong xde penghuni.....

kitorang rasa cam maling (pencuri dalam bhs indonesia)...tapi 1 je..kalau betul maling, nape dia xnampak cam tengah berjalan.....tu je....

kejadian ni buat mrym jadi takut nk balik rumah selepas kls tadi.....perasaan cam masa darjah2 kembali menghantui...mungkin coz mase kecik mrym selalu nmpk "benda2" ni.....

Ya Allah selamatkan lah kami.......

7 comments:

::DhuHA- The Next Syahidah:: said...

Maryam.. Baca Al-Baqarah.. Ma'thurat jangan lupa..

Baca Baqarah dengan kawan. Kalau boleh terus habiskan dalam satu malam.. insyaAllah kher..

alyaa said...

maryam..take care..takleh ke kalau mntk acha tmnkan je selama zu takde..bahaye dok sorg2..
jgn tgl bace ma'thurat n pgr rmh slalu..jage diri, ambk brt aspek kslmtn rmh,make sure pntu tkunci slalu,jgn ltk brg bharge dkt tgkp..slbhnye twkl pd Allah..

MaRyAm DzuLkifLi said...

dhuha :thanks dhuha~alhmdllh da leh slt ni smgt jd lebih kuat^^ hehehe~

alyaa : acha mmg tmn kn pon~acek ngan korea je bdk tu~kalo la awk ade nk lyn^^ mesti dia bahagia^^ rumah dlu xde mslh ni~so cm shock jgk la~

nurazzah8 said...

Salam... di soakan semoga Maryam sentiasa di bawah perlindungan Allah SWT... jangan lupa baca Yassin dan Al-Mathurat setiap pagi dan selepas Asar sebagai perlindungan diri dan rumah.... bila berlaku perkara sebegini..hanya Allah tempat kita mohon perlindungan...
Jaga diri dan keselamatan ya....

~``Z A H I E R``~ said...

kan btul...
mulut aq masin doe..:)

MaRyAm DzuLkifLi said...

aunty nurazzah : wassalam jzklh aunty~alhamdulillah sejak leh solat mrym ase lebih kuat~susah jd org perempuan ni~hehee~insyaAllah mrym sedang berusaha menjage keselamatan diri n kwn2 se max mgkn:)

zahier : iye lah~masin sgt~eeeuuu~

~``Z A H I E R``~ said...

byk garam upa yer mulut aq ni..hahahaha