Jan 13, 2010

~i Luv My CaRdIaC~

~cuba teka gambar ape ni~
a. jantung ayam
b.jantung lipas (err cikLi ade jntg ke??)
c. jantung manusia
jawab la sendiri ye;))

RULE NO 1 : once u enter the lab,,no more "cabut lari"
RULE NO2 : u have to "gali" the cadaver with ur barehanded,,no gloves r allowed,,(can u imagine the smell of the formalin on ur hands while u were eating???haaaa xsanggup~)

~xfaham kenapa ada yg semangat bedah mayat ni nk amek jantung dia WITHOUT WEARING GLOVES~ ~diriku cuma mampu melihat dan menahan bau formalin yg leh menyebabkan migrain T_T~

~longgokan jantung manusia~
~look~its a boy~no~its a man~xtau la arwah sape ni~moga dia dapat banyak pahala atas pengorbanan yg xdipinta~


~this is pericardium bla..bla..blaa...~
so this is our 1st n the last practicum for this cardiovascular block
hopefully there will be no more practicum like this in da future
(nak belajar kne la pkai mayat baru~pakai mayat lame ape pon xnmpk-_-")

2 comments:

cikNadz said...

aigoo kak maryam. lama x jenguk sini.

akak dah jumpa fresh body?

tyme memula nadz jumpa cadaver, agak ketar lutut gak. but actually bila dah pegang rasa okay ja kan.

but still, i dont think i can cope fresh body. huhuhu

MaRyAm DzuLkifLi said...

emmm ingatkan da lupe kt akak~^^~

setakat ni xjumpa lg fresh body~kalo kt india mesti byk fresh body kn~akak 1st time tengok cadaver time dtg bln,,mengharap sgt badi dia x ikut akak balik~hehehee~

akak pon same sbb fresh body tu mmg rupe cm manusia kn~kalo cadaver yg kt lab anatomi ni da cm tanah liat je~ala ala cm model~xnmpk rupe mnusia~

tapi kne la berani sbb nnt mesti g department forensic kn?;)) hehe~