Mar 18, 2010

dikejut dari tidur yg lena

ãihhhh tak tau nak cakap camne..balik2 gempa,,balik2 gempa...
kebelakangan ni selalu gempa waktu tengah malam di saat semua lena dibuai mimpi....
n semakin hari gempa yg terhasil makin kuat.....
mungkin Dia nak kejutkan semua supaya bangun solat malam sebelum tiba saat di mana mulut di kunci dan tubuh menjadi saksi di atas semua perbuatan di dunia.....
mudah-mudahan ramai yg mengambil pengajaran........

p/s : kalau jadi gempa yg kuat cam dulu lagi sekali,,mrym pasrah,,,org heart attack pon leh mati tekejut....perlu iman, n stamina yg kuat utk hadapi saat2 itu lg......ya Allah mrym nk habis belajar cepat....

3 comments:

Frodo Baggins said...

salam~
lama tak jengah ...
huhuhuhuhu ~ ada gempa lagi ke?
berdoa banyak2. kene pasrah n redha.
pe pun wa doa lu n semua kat sana
selamat n ok ...


>>____<<


Hug

lilacfla said...

tsk gempa lagi akak?

jaga diri bebaik kat sana k..'

nadz doakan aka selamat sampai balik msia.

MaRyAm DzuLkifLi said...

frodo : wslm jazakallah frodo:)) msia pon skrg panas kn??ini lah akibatnya bila manusia melampaui batas,,mudah2an kite semua selamat dr semua ni:)) penat da nak lyn ketakutan semua ni,,just lalui je hari demi hari...hidup perlu diteruskan,,just hrp sgt masa belalu dgn cepat n dpt blk msia scptnye:))

lilacfia : a'aaa gempa lg,,nk wt cmne~~nasib bdn:) xpela selagi bukan yg kuat..hrp xkn ade yg kuat da....amin....:)) jazakillah dik:))