Oct 21, 2012

jalan yang berduri

menghadapi manusia2 pentingkan diri seolah2   melayan kerenah anjing liar yang mintak makanan...tapi anjing itu lebih mulia dari mereka....sbb ia tak dikurniakan akal....dimarahi oleh 4pihak dalam satu shot  buatku benar2 kesal....tersepit disebabkan menjadi org bawahan.....wpon smpt menangis sebentar,setelah tu bangkit kembali....tak terbayang personaliti mrym kelak bila dah balik msia...keras cam batu?

ada pulak budak2 clinical budget push2 mintak konsul anestesi...korang ni nak suruh kitorg mati pe...kerja dari kul7am-4am....non stop...residen pn sama je....dah la xnak memahami,duk push2 pulak.....baik bahagian mana pun sama je,,,,patient banyak, kes korang bukan emergency pon....tau nak kerja korang je senang.....bawak2 la bersabar.....ragu mereka tu manusia atau bukan.....setelah kejadian tu malas lagi tengok muke diorang.....

tapi 1 je buat mrym tetap sabar,,,,

konsulen pernah kata,,

"orang sini memang susah nak berurusan dengan mereka sebab macam2 kerenah,,,tapi kalau kalian boleh atasi dengan sukses,bermakna kalian memang hebat..."

serius tak pernah jumpa spesis camni,,,,,pendendam lepas tu menggunakan kuasa untuk FAIL kn orang....kata budak clinical xde etika pada hal korang tu yang xde etika suka2 hati FAIL kn orang lain hanya disebabkan benda remeh.....alhamdulillah berjaya atasi 6tahun disini,,,,xsabar nak habiskan sisa2 waktu disini.....ya Allah permudahkan la jalan ku......

jangan sampai diriku xdapat membezakan antara teguran yang positive dan negative T-T

p/s : wpon begitu,masih ada org sini yang baik2,,,

2 comments:

nurazzah8 said...

Semoga tabah mengahadapi segala dugaan dan cabaran ... HANYA letakkan HARAPAN kepada ALLAH SWT SAHAJA ..Insyaallah Semoga Berjaya ...Ameen.

MaRyAm DzuLkifLi said...

ameen...terima kasih auntie,,,,