Feb 27, 2011

wujud ke istilah nasib tidak menyebelahi diri ku??

alkisahnya berlaku minggu lepas,,
selesai kemas bilik, ada la carpet yang size macam sejadah ni,,,lepas vacuum carpet tu,jemur la kat bawah cahaya matahari untuk beberapa hari..mengharapkan hujan turun..malangnya hujan tak turun2..kalau turun pun renyai2 sekadar melembabkan carpet sahaja...pagi tu lipat la balik carpet tu..tiba-tiba hujan lebat kan..dalam hati
"emm takpe lah esok pulak la jemur lagi"
selepas jemur pagi esoknya malangnye seminggu tak hujan so semalam angkat carpet dan basuh dalam mesin basuh lagi senang sebab cuaca pun panas insyaAllah kering la kalau jemur hari ni...
malang sekali lagi,,malam tadi sampai malam ni hujan non stop,,dari lebat ke renyai semua stage pun ada..alahai...busuk la carpet macam ni...apa la takdir ku..huhuhu...

kisah ni berlaku hari Jumaat minggu lepas, di ruangan tutorial,,kami berlima dalam group ni..tengah semangat ni berbahas..tiba-tiba dalam ruangan ber air-cond sesegar hijau daunan tiba-tiba semerbak bau dot dot dot ..dalam hati ni menjerit
"woittt sape kentot ni busuk huwaaaa !!!"
ok la kalo sekali boleh faham..lepas tu beberapa das tembakan lagi dilepaskan ke udara..ada sampai 5kali...sampai diri rasa nak pengsan...kot ye pun tahan la cik adik oiii,,,,orang cam nak termuntah kat situ....rasanya semua orang pun pernah hadapi situasi macam ni tapi tahan la...da la cuma berlima dalam ruangan tu..nak teka siapa yang melepas tu ketara sangat..huhu..harap tak kn hadapi lagi keadaan camni...

oo ye,,lagi satu,,
tadi lepas makan pergi baring meniarap depan laptop..tak lama lepas tu pening,,,acha pulak potpet kata "tu la tadi kita suruh duduk taknak bla bla bla",,,so at last terkulai layu dah la cuaca sejuk..sapu la minyak kapak kat kepala n badan..botol minyak kapak tu selit sebelah bantal...lepas tu tidur,,bangun-bangun je tadi rasa telinga n kepala sebelah kanan berangin semacam..abaikan jelah...pergi masuk toilet ambil wuduk nak solat isya'...part basuh muka n telinga mak aihh sejuknya!!!!...masuk balik bilik...check teddybear yang menjadi alas kepala masa tidur tadi....habis bau minyak kapak tertumpah...sekian...

4 comments:

Anonymous said...

ooooooooooo xpe org potpet yeeee. ok2...cr kawan laen plk lah :P

MaRyAm DzuLkifLi said...

majuk la tu XD hahaha~~xmo pujuk lalalalallal XD

MaRyAm DzuLkifLi said...

(versi kara)

atikah janis_A.J said...

BETOL apa kamu ckp =)

btw, sy ada tag contest utk kamu. jon tengok kat blog sy.