Mar 19, 2011

minggu2 yang memenatkan~

minggu yang sangat busy,,,,dah ada list yg perlu dibereskan dalam masa terdekat ni,,,antaranya:

1. ukur baju untuk : clinical, on call, OT dekat tempat jahit baju
2. pergi unand atas n selesaikan kad pustaka, yudisium (grad), dan sijil bakti
3. contact pak usman kat jakarta yang tak pernah nak angkat call dan balas sms lepas duit masuk untuk urusan pemanjangan visa
4. topup
5. study nak exam lagi 2minggu + nak bahas soalan next week
6. exam skillslab khamis ni
7. bayar bil elektrik & internet
8. kuruskan badan (perlu ke terselit jugak??)
9. pergi ambil gambar hitam putih untuk sijil grad nanti

alhamdulillah hari ni dah beres list no 1,4,9
nak dijadikan cerita ,,on the way ke tempat ukur baju tu tiba-tiba berlaku excident depan mata ,,uhhhh ngeri,,antara lelaki local yang dah clinical dengan perempuan tak dikenali,,cm student 1st year,,berlaga dua-dua motor,,,nasib baik tak bawak laju....dan nampak perempuan tu jatuh dengan bahu dulu yang jatuh,,,alhamdulillah bukan kepala yang kena dulu,,,,sebelum kejadian tu memang tengah perhatikan dua2 yang bawak motor tu,jadi memang jelas apa yang berlaku,,,yang lelaki tu mungkin da kaget dan malu so buat2 cool mengawal situasi,,geli hati pun ada....dah la dua2 pun tak pakai helmet,,,tak ambil pengajaran betul la mereka ni...cukup la kes abang yagnes hari tu jadi arwah...

lepas tu pergi ukur baju,,harap sangat ada perempuan...tuptup 3laki,,ARGGHHHHHH!!!!kenapa la takde tukang ukur yang perempuan ==" geli betul....tadi pun sengaja pakai baju labuh2 besar2 dengan tudung labuh sebab nak bagi abang tu tau yang client dia seorang ni tak nak dijahitkan baju yang fit/ketat,,,style kat sini baju budak2 clinical semua fit2,,macam baju perempuan kedet polis sekolah tu,,huuuuu,,suka la orang kat hospital cuci mata,,,goliden~~huhh~~alhamdulillah abang tu faham dan kata "adik ni memang biasa pakai baju labuh2 ye ,abang buatkan baju tu tutup punggung sampai habis"~~huhhhh lega dengar~~mudah-mudahan minggu depan bila dapat baju tu puas hati la~

lepas tu pergi ambil gambar,,,pakai punye selekeh,,,,kakak kaunter tu tanya,,"nak pakai bunga ke dik?" jawapan ku "xnak",,,,,ditanya lagi "tapi pakai make up kan?",,jawapan ku "gambar kan hitam putih,kalau pakai make up pun bukan nampak"~~hahahha~~kat sini kalau ambil gambar camtu mesti nak pakai tudung lilit cam nak tecekik tu + bunga besar seketul kat tepi kepala~hahhahhaa~~goliden~~takde masa nak pakai camtu =="

dah lama x ambil gambar,,pipi makin BULAT aouchhhhh

p/s : diorang kata nak awalkan grad ke bln4,,masalahnya saya nak kena balik malaysia perbaharui visa,,,adeh macam mane ni??????,,,20mei xboleh keluar dari indo dah,,tersepit betul,,,,mduah-mudahan semuanya berjalan lancar,,,amin,,,

3 comments:

Hidup Sihat said...

lalalala

MaRyAm DzuLkifLi said...

ngade ;)

Hidup Sihat said...

fuiyo dah tukar layout :D

zaid cadangkan tukar font, font sekarang ni tebal, so macam sakit mata bila nak baca.

guna font yang nipis2 je. apa2 pun ok, just jangan bold.