Nov 21, 2011

19-11-11

alhamdulillah ... hari yang ditunggu-tunggu akhirnya menjadi realiti,,,terasa puas bila usaha selama hampir 5tahun semakin tampak membuahkan hasil....2hari sebelum tu si dia beria-ia nak datang hari sabtu (19-11-11),,pada hal sebelum tu susah betul nak pujuk ,,,mintak 26/27 hari bulan pun dia tetap bertegas nak 19-11-11,,,malam sebelum 19-11-11 tiba2 baru teringat,,,birthday si dia,,patut la,,,mungkin dia nak hari penting jatuh pada hari yang penting juga,,,ibu dengan semangatnya bercerita "ibu tengok dia pakai baju yang mrym beli dan abah pun pakai baju yang sama,,nasib baik abah tak pakai baju warna sama",,pada hal dia kata nk pakai t-shirt n jeans je..loyar buruk betul hehe....abah pulak yang terkenal dengan pendiam dan masa call malam tu bukan main galak lagi nampak sangat hepi,,,dan semua orang sengaja ignore mrym malam tu sampai besok besok pagi,,nak mintak gambar pun sampai call beberapa kali,,,

mrym minta maaf kalau dalam tempoh hampir 5tahun ni ada yang keliru,,,,insyaAllah setelah hari ini mrym akan buat yang terbaik...ibu siap pesan " lepas ni jangan nak gaduh2 lagi ",,hehe afwan kepada yang terlibat ....gaduh mrym bukanlah gaduh benci,,,cuma merajuk je....hehe...mudah-mudahan lepas ni dah semakin matang =) tapi rasanya 'merajuk' tu kadang2 penting jugak,sebab tu hubungan kami tetap bertahan (kot) ,,hehe,,,cuma berharap berkekalan hingga ke syurga,,,amin...


jazakumullahukhairon kepada aunty, uncle, ibu abah,saudara2 yang kebetulan datang malam tu untuk membantu ibu....walaupun mrym jauh di sini , terasa bahagia sangat semuanya berjalan lancar ....
moga Allah permudahkan urusan kami setelah ini....amin...

p/s : sebab tak ramai kenalan blog so boleh la tulis kat sini,,,ada jugak tempat meluahkn perasaan...

3 comments:

.::syifa::. said...

alhamdulillah, orang yang sama ke kak maryam? tahniah, syifa tumpang gembira

murniizar said...

wah. merisik? bertunang?

MaRyAm DzuLkifLi said...

syifa : xpernah bertukar yang^^

muni : oppsss lupa ada muni~hehehe,,,emmm merisik je,,insyaAllah kami xde tunang,,,sbb merisik tu cm dah tunang terus je bg kami~pasni kwen je,,,tunang=bazir duit~ckup niat hehehhehe~