Nov 20, 2011

penat..

nak cuti...boleh tak?...1-1nya cuti cuma pada hari ahad dan ahad bagi saya tidak seperti cuti.....kena bertahan macam ni untuk lagi 1.5tahun lagi ke?....hurmmm....oncall semalam tak dapat tidur...dari patient kosong setelah turun di bahagian unit kecemasan obgyn terus datang 2patient...beres 2patient dalam 10mnt kemudian datang lagi 2patient diikuti 1lagi patient =5patient..siapakah pembawa patient pada malam tadi,,dah la masa kat kamar bersalin pun time kitorang jaga je ade patient melahirkan bayi IUFD (intra uterine fetal death)...




sila jangan rasa ngeri,,,,baby ni dah meninggal 2hari yang lalu dalam rahim ibu nya,,berusia 26-27minggu~takpelah dapat tolong mak dia kat akhirat sok insyaAllah....
balik rumah dah berazam bereskan rumah yang kurang dapat perhatian sejak pulang dari daerah...alhamdulillah dah beres,,,dapat tidur 2jam kemudian dapat mesej dari bos kelab umno padang mintak update account kelab umno ...study pun tak habis lagi per satu satu kerja datang...nasib la jadi bendahari yang sering sibuk....dah mintak letak jawatan tapi kata bos tiada pengganti yang boleh dipercayai selain diriku,,sampai hati....perut lapar...mata dah penat....NAKK CUTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!oh ye,,sebelum balik rumah pagi tadi sempat kacau baby kucing ni sebab cumellll sangat^^

p/s : beberapa hari lepas jumpe ayam brand kt kedai sini khas sos padang di Padang~heh~

2 comments:

.::syifa::. said...

kak maryam, baby tu kenapa? knpa dengan dada dia, macam dah pecah?

Insyallah, doktar dapat bnyak pahala, semoga terus suksess :0

MaRyAm DzuLkifLi said...

syifa : tu tnda nekrosis dah,,dia da start membusuk sbb meninggal 2ari yg lalu dalam kandungan,,,n yg plg cpt membusuk ialah organ dalaman~baby ni xtau meninggal sebab apa,,myb sebab tali pusat tersimpul atau sbb kelainan kongenital =) insyaAllah,,ameen~