Apr 17, 2011

kecantikan wanita

selalu ada je idea nak di tulis tapi bila dah depan laptop ni jadi tak tertulis,,,dan memandangkan saya agak busy dengan exam final untuk masuk clinical lagi sebulan ,,rasanya nak copy paste je artikel2 menarik kat sini,,,buat rujukan saya di masa depan....jumpa kat blog mana ntah,,,xsempat save...juga dijadikan sebagai bahan kultum dalam usrah tadi...mengenai :

kecantikan wanita =)

Untuk membentuk bibir yang menawan, ucapkanlah kata-kata kebaikan. Untuk mendapatkan mata yang indah, carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai. untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing, bagikanlah makanan dengan mereka yang kelaparan. Untuk mendapatkan rambut yang indah, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari. Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian. Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain. Perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali, dan diampuni. Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda. Apabila anda sudah melakukan semuanya itu, ingatlah senantiasa. Jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan, akan senantiasa ada tangan terhulur. Dan dengan bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri telah diberi dua tangan, satu untuk menolong diri anda sendiri dan satu lagi untuk menolong orang lain.

Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakan, bukan pada bentuk tubuh, atau cara dia menyisir rambutnya. Kecantikan wanita terdapat pada mata, cara dia memandang dunia. Karena di matanya terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang. Kecantikan wanita bukan pada kehalusan wajah. Tetapi pada kecantikan yang murni, terpancar pada jiwanya, yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta dia berikan. Dan kecantikan itu akan tumbuh sepanjang waktu.

2 comments:

GADIS BIASA said...

akak..
kita suka ayat tu..
semua di atas ^=^
menusuk kalbu <3
harap kita dapat jadi camtu..jom2 kita cantikkan diri kak

MaRyAm DzuLkifLi said...

insyaAllah kita semua akan cntik^^ jaga hub dgn Allah,jaga hub dgn makhluk Allah,mudah2an kecantikan itu bakal menjadi milik kita,,amin^^