Jun 27, 2009

~i'v become a mother~


honestly,,

pandangan pertama mrym kt baby menimbulkan bibit2 syg tu,,

walaupun hati ni kata xsanggup nak menjaga,,

mungkin takut dengan penerimaan -ve dari housemate yg xsuka haiwan,,
xtau ape yg membuatkan mrym tetap nak jaga baby,,

tapi mrym xmampu,,

sebab tu mrym hantar baby kat rumah kwn,,

tp kwn xlarat nak menjaga dah,,

1st time dlm hidup mrym,,mrym menangis sbb xtau nak letak baby kat mane,,

sebab baby terlalu innocent,,

n dah memikat hati mrym dlm diam,,

baby xmenjerit time mandi,,

mrym ingat lg,,baby pndg je mata mrym dgn penuh meminta simpati,,


akhirnye mrym kuatkan hati,,

alhamdulillah,,

baby xbuat perangai,,

bila nak susu je baby akan memanggil2 mrym,,

selebih nye,,,baby cuma akan pandang je kotak dgn pndgn kosong xpn tido..


mrym selalu tersenyum bila tgk baby minum susu,,

cumel sgt,,,

baby mesti dahagekan ksh syg mama baby kn,,
selagi mrym ada,,,mrym akan try bg ksh syg tu kt baby k,,,

~i luv u sweetheart~



p/s : xtahan bila baby kencing atau beyak,,,,bila mrym tanye sape yg wat,,mesti baby pandang mrym ngan muke "bukan baby yg buat"~sygggggg baby sesgtttttt~n alhamdulilah,,disebabkan baby bukan jenis suka buat perangai,,sorg housemate mrym da start suka kt baby,,,,siap kacau2 baby,,ksian baby,,bila baby menangis,kwn tu cabot lari,,nasib baik baby nangis skejap je,,,2x kwn tu duk kaco baby kn~heheheee~baby cumel sgt~org yg xsuke pon jd suke kn kn^^

7 comments:

m u r n i said...

baby? ahah. so cute la. kite dah lame tak ade kucing oren! nanti bile besa sket tgkap gamba die lagi yeh :) kasi gemok sket babay tuh

::DhuHA- The Next Syahidah:: said...

tahnIah, sudah jadi mama sebelum kakak awak.. hahaha

MaRyAm DzuLkifLi said...

muni :
heheee mmg cute pon^^ lg cute bile dia sgt memahami yg kite busy~so bila kite xde kt uma,dia snyp je~hehee~xgi kedai lg~stkt ni duk bg susu low fat yg sepatutnye utk kite~hehee~sok ingat nak gi beli yg full cream bia cpt gmok^^ baru start jage dia smlm~hehee~

dhuha :
heheheeee tula psl^^ xpe mggu dpn insyaAllah keluar la tu~dia nak tggu maksu dia balik bln8 kot~hua3~lame tuh~

Islamic_Muslimah said...

comel jek baby nie :)
jaga baik2 ya..
me pon suka kucen, tapi mak x suke, hohoh...

MaRyAm DzuLkifLi said...

islamic_muslimah :
hohohooo mak org pon xpnah suke sesiape kat rumah membela binatang sebab busuk~jadi da jauh ni suke hati la nak bela janji bau busuk tgg sendiri~ekekkeekekeee~

LiLacFlA said...

tomei sangat2... sini ada 4 baby tau.... tapi tak berani nak bela..

ada orang x ska kita bagi kucing2 tu makan kan.. huhu

berak kencing dia tu besala dah anak kucing kan. nanti dia beso dia pandailah.. bukannya dia ada akal pun.,

bila sebut sal kucing kat kolej otomatik mata dorang kat nadz...

huhu sowi kak maryam meluahkan perasaan kat sini lak. sedey ...

MaRyAm DzuLkifLi said...

alaaa ciannye~xpe xpe blog ni mmg tmpt meluahkan perasaan pon~hehee~

hurmmm~
akak pon duk pk 2 3 kali ni~ase nak buang je kucing ni~heheheee~
nadz nak?~akak bwk blk msia nnt~kesian la ngan kucing ni psl dia sekor2 je~xde kwn~akak plak bz~cuti lg 2mggu n akak nk blk msia~blk ni xtau sape nak jage~runsing~harap ade keajaiban la yg terjadi~kucing ni pon cam sakit je~ingat nk bwk gi klinik vet~