Jul 4, 2009

~alarm gempa~

semalam baby cat atau name dia NYU tetibe duk meow semacam pd hal da bg susu
tetibe ade bunyi yg aneh~
"..gegegegeggeeeeeggeeeggeggeee"
mrym dr baring kat katil terus terduduk~
tibe2 rumah bergegar~
ohhh~
nyu bg alarm gempa rupenye~
gempa sekali lagi menggegarkan sumatera barat~
ade dlm 6,0 skala ritcher lebih~
cam la rumah ni ade alat skala ritcher tuh~
keh3~
tetibe kawan2 duk cerita
"ingat x,,kalau dulu time camni kite da siap2 packing barang nak lari"
hahaa kelakar gile~
patot la jiran2 dulu tesenyom2 tengok kitorg ngan beg cm nak naik flight~
tp skrg dah immune~
mudah2an selama duk cni selamat la~
amin...

4 comments:

::DhuHA- The Next Syahidah:: said...

klakar la.. tapi 6 skala richter... esy..seam gak..
awak DhuHA la..

MaRyAm DzuLkifLi said...

heheeee tu la psl~
dulu time gempa kuat kat indo dlm 7,8 atau 8,0 tp kat usa ckp 9,0~taraf skala ritcher cni lebih kecik dr usa~huhuu~ye da tuka~

I'm MKA! said...

Kalau MKA pon da lari lelintang pukang bawak beg, hahahaha!

MaRyAm DzuLkifLi said...

hahaa itu la kitorg 3thn yg lepas~bukan lari sebab gempa tp takot tsunami coz padang dekat dgn laut n padang ni diibaratkan cam kuali,,skali air masuk habis bgenang air tuh~huhuhuhuuuu~tp bak kata mak org,kalo da ajal duk mane pon mati gak~ekekkekekee~!so xperlu takot yg penting sntiase mengahadapi maut~