Jul 31, 2009

~malaysia ohh malaysia~

yeyyy kegembiraan yang xterkata~
seminggu dah cuti kt msia~
balik ni macam2 yang berlaku~


alkisah pertama :

ibu ajak gi tabung haji masa balik dari airport..masa tengah isi form tetiba ade pegawai customer service tabung haji datang nak membantu..


dia : ye puan nak buka akaun ye,,untuk anak ke?

ibu : a'ahh saya nak bukak akaun untuk anak perempuan saya ni (sambil tunjuk ke diriku)..

dia : ooo camtu puan kena fotostat IC anak puan errr sebelum tu anak puan dah 12tahun ke belum??

ibu : errr anak saya ni dah 20tahun (sambil ternganga)

maryam : 21tahun (membetulkan kembali penyataan ibu sambil ternganga jugak)


hurmmmm...adakah diri ini terlalu cam budak kecik?????maybe fizikal tapi bukan mental~waaaaaaa sedihnye~bezanye 12tahun n 21tahun~terbalik angka tuh~tapi xsalahkan pegawai tu,,ramai orang salu fikir maryam ni cam budak2~

dari research akak maryam cakap orang yg hidung kecik akan nmpk lebih muda dari usianya~wallahualam....mungkin bile da kahwin n beranak baru orang akan nmpak mrym dewasa kot~hopefully......


btw,,mrym akan gi haji insyaAllah 1447 Hijrah/2026 pada usia 38tahun~bagi sesiapa yang xdaftar haji lagi baik gi daftar cepat2~sebab nanti queue panjang~sebaiknya gi haji pada usia yg xterlalu tua takut kesihatan xmenjamin untuk melaksanakan haji dengan khusyuk~sekian alkisah pertama....



alkisah kedua...


balik dari tabung haji xsabar tol nak jumpa anak buah~waaaaaa cumel sangat~ikut muka mama dia~heheee~cumel cumel cumel~tapi dagu dia seketul camtu ikut maksu dia weeeee~



+pipi n lengan qhadija acek kne cium kat maksu dia je ehehhee+

+duk men ngan atok+

+akak kate ni muka qhadija tiap kali time nak beyak hahaa+


qhadija ni memang sangat disayangi semua orang,,cucu pertama dari kedua belah pihak~dah la cumel,suke tido cam kucing~ibu n abah sikit2 mesti nak dukung qhadija~pastu duk main acah2~hehee~bila qhadija nanges,,ingat lg,,abg mat n abah terus bg kat mrym untuk dodoi...nasib baik qhadija brenti nanges bila maksu dukung~empuk kot~heheee~


2hari lepas,,time mrym khusyuk tido kul10 (best gile dapat tido,,lama xcuti pjg), tetiba mama qhadija ketuk pintu cam nk roboh~dia baringkan qhadija kt sebelah mrym pastu tengok muvie kt laptop mrym~tetibe qhadija nak nanges,,terus maksu riba~usap2 belakang dia tuuppp tido~hehee cumel~




alkisah ketiga...


malam tadi mimpikan baby cat lagi....i miss him sooo much...isnin baru ni maryam mimpi dia jumpa adik bradik dia~semua warna oren...bangun tu maryam nanges...harap2 ada yg bagi makan kat nyunyu....malam tadi maryam mimpi dia jadi cam tikus,,kecik coz xdapat makan n itam coz kotor....pada hal nyunyu da leh cari makan sendiri....ingat lagi time mrym nak tgglkan dia jumat last week,dia pandang je mrym....mungkin tu kali terakhir mrym akan tengok muka dia,,,time mrym tulis ni ade beberapa titis air mate menyembah meja~haishhhh~awat la emo sangat ni~


+i miss u +

+nyunyu main kat meja sampai habis ekor dia lap habuk2 kat situ+

+nyunyu kaco mrym study+

+balasannya,mrym conteng kat kaki dia ngan pen merah "M" for maryam and "N" for nyunyu+



alkisah keempat......

+bobo suka menyorok+

+bobo si gergasi+


+ 1st time mrym suka ABC+


alkisah kelima....



semalam mrym gi makan sushi ditemani Mr. Z..hehee~Mr. Z datang rumah,,abah cakap "ingatkan nak bawak 2-3buah kereta datang merisik"..heheee sabar jela ngan abah mrym ni~kitorg makan ramen n sushi~waaaa shedap~harga pon cantik~nasib baik dah keluarkan duit siap2~keh3~


+my Mr. Z+

+haha tetiba cam jakun tengok LCD nih+

+i luv this part~sushi bgerak+

+sabar menunggu ramen~lapooo+

+salu dalam anime duk cite pasal ramen~sedap jugak ramen ni+

+ oooooohh leh puase sushi pasni~nasib baik xtamak order party set hehee+



alkisah enam...


semalam duk kemas bilik tetiba hp ikut hilang~last2 jumpa jugak hp setelah 4jam pencarian,,,hp cmne ntah sesat masuk dlm sarung bantal pada hal sebelum tu cari xjumpa pon...dapat mesej dari kawan,,alhamdulillah mrym n kawan2 1rumah lulus exam baru2 ni so xyah balik indo untuk repeat paper~lega sangat....hahahaa~leh melepas gian habis-habisan kat msia~lepas ni mrym akan jadi 3rd year medical student~waaaaa tua da~




sekian 6buah alkisah dari maryam~

8 comments:

hidup said...

banyak nye kisah~

sayapunyer said...

kantoi henfon nyorokkan dalam sarung bantal

MaRyAm DzuLkifLi said...

hidup : stok sminggu biase la^^

sayapunyer : heheee tu cara zaman tok kadok dulu~ntah cmne leh tsesat ke zmn ni blk~

m u r n i said...

makan sushi katne tuh?

MaRyAm DzuLkifLi said...

murni : makan kat 1tempat yg terletak di atas tanah bumi^^

anas said...

hahaha, kantoi klua ngn zaid :P

dah boleh jadi anime, itadakimasu! haha :D

MaRyAm DzuLkifLi said...

anas: hahaaaa anas da tahap angau jepun nih~ekekkekee~xkantoi pon ^^ ngan abg anas je pon^^ lalalaa~

syed said...

adess, byknya alkisah..