Jan 22, 2011

55,555 alhamdulillah =)

alhamdulillah tanpa di sangka semalam sekitar jam4.30pm saya antara mereka yang "bertuah" menjadi pengunjung ke 55,555 di contest "55,555" yang di anjurkan oleh blog Nurazzah8 sebulan yang lalu,,

nak dijadikan cerita,,,pada permulaan saya tidak terlalu mengambil kisah mengenai contest ni sebab bukan senang nak dapat....plus,setiap hari saya akan sentiasa update perkembangan beberapa blog pilihan saya termasuk blog Nurazzah8 ini,,,,tapi angin semangat datang tiba2 datang malam Jumaat yang lalu,,mungkin dah rezeki saya kot,,hehe,,,malam tu before tidur dah di angka 55,499,,dalam fikiran saya "ehhh ada lagi 6orang la",,start dari situ angin semangat saya datang tapi agak hampa sebab kemungkinan bukan saya lah orang yang bertuah tu (note : saya terlupa angka 55,555 bukan 55,505),,,keesokan pagi nya baru sedar "baru angka 55,509+",,,jadi semangat tu datang lagi sekali,,,ternyata,sekitar jam4pm, dah di angka 55,550...bermakna ada lagi 5 ni,,,kebetulan time tu baru bangun tidur...jadi solat asar la kejap,,,sepanjang solat asar hati berdebar,,,,try khusyuk tapi tetap berdebar...selesai je baca doa (ada jugak la doa mintak menang hehehe),terus bukak blog ni....ternyata di angka 55,554...frustttttt....time tu saya berkejar ke bilik housemate (pada hal jarak 2meter je pun dr bilik saya),saya ketuk pintu bilik dia cam nak roboh (terima kasih zubi sebab sudi bukak),,dia dengan sangat confuse tanye "kenapa ni maryam?ok ke?"~"nak pinjam laptop jap "~malangnya kami pakai internet yang sama jadi tetap angka 55,554 yang muncul di laptop housemate...jadi saya pasrah jela....saya masuk ke bilik saya kembali dan try bukak blog tu lagi sekali,,,TIBA-TIBA,,,,,




time ni saya bersorak bukan main hebat lagi sampai kawan indo yang tumpang toilet time tu tercengang~housemate gelak je tengok gelagat saya time tu,,heheh~rasanya kalau record video time tu saya pun malu nak tunjuk kat anak2 saya nanti,,,astaghfirullahaladzhim,,x ingat dunia betul XD

tidak lama selepas itu time baca entry2 lain,,keluar angka 55,556 (bermakna saya dah bolot angka 55,554-55,556),,,(tamaknye maryam hehe)~maybe time ni bloggers lain masih di tempat kerja jadi boleh amek sorang2 XD (saya sebenarnye sampai sekarang xfaham macam mana sitemeter tu berfungsi),,,

ceritanya tidak berhenti setakat tu,,selepas dapat angka ni,,actually saya tidak bercadang untuk email kepada pihak penganjur,,,rasa serba salah,,,tak tahu la kenapa..tapi setelah diberi dorongan dr housemate dan si dia dengan kata2 dorongan "cepat2 hantar nanti ada orang lain claim pulak",,,saya pun jadi tak tentu arah,,,sebab tu agak lambat sikit hantar sekitar 3jam selepas tu =)

buat aunty Nurazzah : terima kasih sebab menganjurkan contest secomel ini (comel bagi maryam) sampai semua orang berlumba2 nak dapatkan angka tu,,,terasa seperti kembali ke zaman sekolah time cikgu buat kuiz n masing2 berlumba2 nak jawab untuk dapatkan hadiah...hehee,,terkejut juga aunty buat entry tu siap letak blog mrym,,,segan,,,,tapi apa2 pun,alhamdulillah =)
hadiah anytime pun xpe =) mrym balik insyaAllah around bulan 4 atau 5~

!!TAHNIAH!!

7 comments:

SyUhAdA said...

wah..thniah..
mmg rezeki maryam ar tu..~

MaRyAm DzuLkifLi said...

hehee tq syu ^^ ni baru 1st time menang ^^ so cm xbtl ckit~^^~

Hidup Sihat said...

fuiyoo menang!

Zala Wajik said...

siap nak pinjam laptop orang . HAHAHAH

MaRyAm DzuLkifLi said...

hidup : nk kena la dia ni ;)

wafa : amboi gelak besar nmpk ;) alaa sekali tu je pun~hahaha~

imanmom said...

salam kenal..tahniah menang..

MaRyAm DzuLkifLi said...

imanmom : salam perkenalan juga imanmom :) terima kasih :)