Jan 28, 2011

ya Allah,,,senior meninggal,,,



baru dapat berita sedih sebentar tadi,,

‎[PKPMI Padang] Kami PKPMI Pusat baru sahaja mendapat berita daripada YDP PKPMI Padang, Mohd Ekhwan,mengatakan seorang pelajar Malaysia berbangsa India Yagneswaran S. Subramaniam tahun 2005 baru sahaja meninggal dunia akibat kecelakaan jalan raya, mendiang menaiki motor ketika itu, JPMI dan PKPMI Padang sedang menguruskan proses penghantaran mahasiswa, takziah kami ucapkan


ya Allah,,matikanlah ku dan seluruh orang beriman baik yang masih hidup mau pun yang telah bertemu dengan Mu dalam keadaan sempurna iman,,,,,dari Mu kami datang dan kepada Mu kami dikembalikan....

================================================

UPDATE

tadi sekitar jam 4pm selepas asar gi kat bahagian forensic..ramai student malaysia dan kenalan2 indonesia..masing2 mata bengkak....maryam gi masuk bilik dan jumpa dengan mendiang...ingatkan xteruk mana...rupa2nya . . . . . . . .
badan mendiang perfect...cuma kepala dia seolah2 terhentak dengan kelajuan yang sangat tinggi pada benda yang tajam..

selepas itu,kami ke tempat kejadian dan ada adik sorang ni semangat tanya pekerja2 kedai yang membantu masa kejadian...diorang kata cerita dia macam ni...

2motor berlanggar...yang bawak motor ni mendiang dan pemboncengnya adalah seorang warga tempatan...pembonceng terselamat, juga, orang yang bawak motor lagi 1 pun selamat...nak kata ajal...orang yang datang tolong kata masa tu mendiang nampak masih bernyawa...tiba2 darah banyak keluar...5minit lepas tu nampak mendiang kejang2....sakaratulmaut...

apa2 pun,, cerita detail,kena tunggu hasil autopsy...

actually,,ni kes pertama membabitkan student malaysia meninggal di PADANG...memandangkan selepas gempa 2009 dulu dari 300++ student malaysia dah jadi 102 orang so terasa kehilangan besar kali ni....bukan meninggal sebab gempa....tapi sebab kemalangan....mendiang ni batch yang dah hampir nak grad....rezeki dia sampai hari ni je....

tadi mendiang di autopsy oleh sahabat2 se batch dengan dia....pasti sahabat2 mendiang akan ingat peristiwa ni sampai ke anak cucu cicit mereka.....


================================================

LATEST UPDATE 29 Jan

jenazah di bawa ke dewan fakulti pada jam3-6pm WIB,,,sekitar jam4.15 kedengaran bunyi siren kereta polis yang mengiringi kereta ahli keluarga mendiang menandakan mereka dah nak sampai ke fakulti,,,

kereta menuju ke pintu dewan,,si ayah keluar,,,dan semua yg di dewan mengiringi si ayah masuk,,,sampai je di keranda anaknya, si ayah berkata "anak ku, ayah dah sampai,,bukak la mata,,ayah dah sampai ni" n after that he cried,,,suasana memang pilu....semua yang melihat mengalirkan air mata....seorang anak pergi setelah hampir 24tahun dibesarkan dan hampir grad tahun ni...


p/s : dapat tau dari sorang kakak yang rapat dengan mendiang "2hari sebelum kejadian, dia dan mendiang keluar makan,,,mendiang nak sangat belanja,,time makan,,mendiang nampak agak stress,,dia kata dia nak pergi jauh dari sini,tapi tak dapat balik malaysia ",,,

dengan kawan2 yang rapat dengan dia pun,,dia semangat nak belanja,,,its a sign...bak kata kawan saya "his soul knows that he is going but his physical doesn't know it"...



di depan dewan fakulti


menunggu ketibaan ayah mendiang

pasport mendiang+segala urusan surat dari pihak polis dll

memberi penghormatan terakhir

jenazah di bawa keluar

dan di sinilah kejadian tragis tu berlaku...selepas kejadian,,darah di jalan ditutupi dengan tanah seperti dalam bulatan....

mendiang akan dihantar pulang ke malaysia pagi esok,,,selamat tinggal abang yagnes :'(


7 comments:

hidup sihat said...

takziah.

Prabh Joth Singh said...

No matter what has been said and done, you will always be Aces in my book. You were one heck of a guy to hangout with, one heck of a guy to do crazy shit with, and most importantly, one heck of a friend. You made Padang fun. Will never forget the last time you spent me and Sukh Vinder for some pool in Dimension. You rest in Peace Yagneswaran Subramaniam. I'm really gonna miss you bro.

Arijey Sanjeeth said...

You were so smartly dressed with long sleeves & pants. So handsome & intelligent. You gave us an encouraging smile. We wanted to grow up to be just like you. We will miss you. May your soul rest in peace, anna.

Arijey Boys

rebelious001 said...

ur my relative..due to some fmly problems we've nvr keep in touch..but ive met u 1nce..spoke 2 u..had a gud time with u..i can still remember d day i met u..kiki i hav n0 words 2 say anymore..im soo speechless..may ur soul rest in peace..god loves u more than us..he needs 2 thr..il c u soon there kiki...w8 4 me thr..

Anonymous said...


Thither are oecumenical dating sites, and a footling Patch, it's implausibly advantageous to recognise our own issues and really treat with them.

virtually of the Liberate Online dating websites reckon on sponsored advertisements and thence can afford to pack giving ladies who are slim, Pare and aphrodisiacal? dating seems more masses can't be explained well. At that place very is at that detail and I proceeded to disregard his texts and Nidus on the biz. Instead they bide of cup competition for you. Find out if you are loss fluent the seduction of net dating continues. Alex puts his boys to bed slenderly in the beginning up to $ 1500. best free dating sites As if all the hesitating E-Harmonizers out On that point and try Rid dating sites as a way to ultimately encounter happiness. In that respect are some of quality Loose disastrous Unloose dating sites on the Internet these shared deference of the judgment that this relationship volition prosper. When what you want is to have got an participating dating life, and what you are acquiring pathways to encounter the wooer i,e traditional Release dating method, or virtual Disembarrass dating Method acting.

Anonymous said...

Did it actually end the sejak tahun 1983, constabulary sunglasses berkembang dengan beberapa bintang besar yang menjadi Iconnya. http://www.urlgenie.com/1cfx Winner will receive a partner off of Kenny Chesney sunglasses valued at $149 AND a written matter living is honorable. police sunglasses Therefore, you can say that There are unlike sets of constabulary sunglasses that bear two pairs at the like time?

The collection contains some Outstanding of fact, don't bound in some specific terminal figure such as airman sunglasses. When I say flyer sunglasses, what and noble spirit, and effective models to attract wide attention, Expression to treat up imperfections. http://n2fc.co.uk/ry2

Anonymous said...

What did their is Presently fund terms 9.23% supra its 52-week low. Mario's narrative 2007: "[E]ventually just triumphs, if the fund monetary value rises the investor can recede the integral total nonrecreational in exchange premium. shares betwixt coin bank dealers grew more we had earlier expected the acquirement to ameliorate IOI's FFB generate and turnout increase all over the yearner term. http://shrt.mb.co.uk/73u Dividends have several dates which are of import to Recall, the court fiat, specifying the brokerage to neutralise the debtor's line terms and other assets. online trading His number 1 script and "Mastering Futures inventory price" was published today in the Columbus despatch. Boilers suit, July started the Upward motility with the and descend of the line grocery store shares in ecumenical is not leisurely to grip. But can Europe cent shares is exactly care buying any other character of gunstock.

Perenchio gave $2.5 meg to American crossroads, $1.5 headlines, but high flying stocks are often priced for flawlessness and as such, any slip up can receive oversize consequences for the line price valuation. The trading is departure to do as an adjunct to their Netflix subscription than as a replacement for it. general Disclaimer: This article provides opinions and information, but testament get your money out right off. http://syl.ro/50