Apr 27, 2009

~exam i-sat~

"AL-KISAH SEPATU HITAMKU"
engkau telah berjasa
"terima kasih sepatuku"

Semalam kitorang ada exam simulasi untuk Ibnu Sina Action Team~best!!!!!memang best!!!!kitorang start pukul 7am-4pm~exam tu buat kat Taman Bung Hatta..kitorang pergi sana dengan bas BERAIRCOND tau!!gempak kn??sebenarnye biasa je tapi langsung xbest!!!bas tu best tapi dengan pemandu bas yang merokok n pakcik2 sesat yang menyibuk je nak ikut sekali dah la Isap rokok gak…ramai yang cam nak pengsan..maryam ni dah berape kali nak termuntah tapi tiap kali nak uwek jadi tebatuk pulak..Allah memang sygkan maryam..maryam once muntah confirm lembik n jadi nak demam pastu~heheee~ I really enjoyed myself …hurmm thanx to d panitia I-SAT n HET~

" kat fakulti before bertolak"
Alkisahnya, lepas sampai kat Taman tu, kitorang terus masuk dalam grup..grup maryam merupakan 1-1nya grup yang ada 4lelaki n 2perempuan….grup lain ade la 2orang laki je~..agak serabut jugak la coz maryam asyik kene attack je dengan laki2 dalam grup maryam ni….taktau la ape yang diorang seronok sangat duk mengacau maryam…tak boleh tengok maryam seronok kot….dengkinye diorang~heheee~ ni la grup maryam~
Atas dari kiri azrul (batch 08), abg nik (05), shukri (08), amir (08).
Bawah dari kiri maryam (07), kak shameem (06)


ketua grup kitorang abg nik jugak merangkumi ketua pengacau membuatkan yang lain pun ikut mengacau..yang paling baik cuma amir~sebab dia xkacau maryam~hehee^^

Grup maryam ni x de nak kacau kak shameem..best betul jadi orang muka matang ni~huuuuuu….tapi grup maryam memang best coz laki2 ni tetap berotak la walaupun perangai memang cam hantu~hehehee sorry aa kalo korang terrrbace ye~yang kali kacau2 la lagi kalo nak kne bebel kat maryam dalam blog nih~

Aktiviti 1st kitorang..kene buat kuiz….ade 3m/s…so kitorang bahagikan tiap helai m/s tu~maryam, azrul n kak shameem amek 2helai n abg nik, shukri n amir amek 1helai~tapi kitorang siap dulu~pastu kacau abg nik sebab xsiap lagi~haaaaa padan muke~pada hal yang abg nik punye tu memang lagi susah~heeee^^

"ni time jawab kuiz~kononnye bekerjasame~heheee"


tengah menjawab kuiz,,tetibe datang pakcik jual aiskrim~abg nik dengan tak machonye menyuruh maryam belanja~xde keje tol~so maryam wt bdo jela~heee~tetibe ada jejaka bebaik hati dalam grup maryam offer nak belanja~itulah shukri~tapi maryam jugak kena gi beli aiskrim tuh~pastu pakcik nik ade hati cmplain kate aiskrim maryam beli tu xsedap pada hal xmakan pun lagi -_-"

time maryam duk ambil gambar aiskrim ni la abg nik kate "tu pun nak amek gambar"..n maryam balas "nak masukkan dalam blog la"..dengan semangatnye abg nik kate "waaaa maryam ade blog wehh korrang jom masuk blog maryam"...hurmmm -_-"


"tadaaa ~aiskrim yang nyumnyum pada waktu itu~thanx shuk n kak shameem"

"lepas jawab kuiz tu maryam n kak shameem cabut lari dari grup gi berfoya2 dengan kawan2 yang lain~heeeeee^^"

Aktiviti 2nd kitorang ialah gi kat tengah utan pastu kononnye tjumpa mangsa yang terjatuh dari pokok..ade kesan memar n luka lecet kat kaki,,kaki pendek sebelah~so kitorang kene la selesaikan kes yang 1ni~nasib baik jugak ade laki2 ni~abg nik banyak gak la ilmu die~die yang tolong start dulu~yang maryam ni cam bengong2 je xtau nak start dengan ape~so maryam just tolong kak shameem n azrul balut kaki mangsa (abg hadi) dengan bidai~

"ohh kesian abg hadi kepanasan~tension bile maryam keluarkan payung saat2 akhir~haaaa^^"

Dah habis tuh fasi kitorang pun tegur la mana yang xbetul tu semua n kitorang kena la bawak mangsa ke tempat evakuasi~kat tempat evakuasi tu kitorang disediakan dengan 2kayu panjang, 2kayu pendek, n 2tali panjang~kene buat tandu la tu~tapi xtau la diorang panggil ape ntah bende tandu tu dalam english~time mengikat tu rupe2nya abg nik n d geng xtau nak ikat jangkat ke jangkal ape ntah name die~so maryam buatkan la~pastu diorang bising kate “jangan la buatkan~ajar la jugak~”..ahahahaa xnak ajar biar korang xtau buat~lalalaa~heheee tapi pastu kesian ajar la jugak (sebenarnye agak dendam gak la dengan abg nik ni coz mase latihan dulu dia gelakkan ikatan maryam n kak shameem~hampeh~)….so siap la tandu kitorang~kitorang grup 1st yang siap buat tandu n bawak tandu+mangsa ke tempat yang telah ditentukan kat atas bukit~waaaa penat ooo~coz budak laki ni jeles tengok maryam n kak shameem jalan lenggang tu diorang suh ganti angkat tandu tu~heheee~tapi perempuan memang kuat~rilek je angkat~walaupon sememangnye mendaki bukit tu penat~huuuuu~

Time duk semangat mengikat tali ni la kasut maryam cabut tapak dia~waaaa kenangan kasut tu~ade tahan 4tahun~laki grup maryam semua tgelak tengok kasut maryam~daif sangat la~pada hal ade je kasut baru saje kemut xnak guna takut rosak sebab "dia" yang belikan~hehee~

"ni la tandu yang maryam n kak shameem tolong habiskan sehingga ke ikatan terakhir~tepukan untuk kaum perempuan~waaaahhhh~hehee~kat tepi tu kakak fasi kitorang dari HET~sebelah tu abg fasi grup lain~dia yang cek kekuatan ikatan tali tandu kitorang~dah name perempuan memang la xkuat sangat~heeee~tapi boleh la dari xbuat langsung kn^^"

So lepas dah siap,,masing2 gi solat n makan ~seronok dapat makan~yeyyy~heheee~

"lepas makan amek gambar bunga ros ni~cantik n besar~dah la sangat harum n wangi n sedap n ape ntah lagi~suasana atas bukit memang nyaman.."


"time nak amek gambar ni tetibe abg iqbal nak park motor kat situ~tapi maryam telah berjaya mintak abg iqbal park motor kat tempat lain~akhirnye dapat la gambar ni^^"


Lepas makan ade sikit evaluasi dari HET~pastu penyampaian penghargaan kat HET n BALIK!!!!!


"otw balik dalam bas ternampak masjid mane ntah tapi suka tengok kubah kat
tiang berdua tu~ "

Waaa perjalanan balik=perjalanan pergi tadi~menyeksakanTT tapi terubat badan lepas dapat sijil~heheee~

"ni la sijil n tag nama maryam^^..walaupun ejaan nama abah salah tapi xpela~heeeee~"
Tiba2 teringat masa awal2 datang,,kak shameem dengan semangatnye cakap “jangan kite mengharapkan diorang (lelaki) biar diorang mengharapkan kat kite orang yg perempuan ni”~heheee~kesimpulannya yang maryam nampak,, grup maryam ni laki2 banyak membantu time aktiviti 1st n perempuan banyak membantu time aktiviti 2nd so kirenye laki n perempuan sememangnya saling melengkapi kan;)

sekian laporan dari maryam ^^

2 comments:

kazama said...

pegi zoo lagi best! :P

MaRyAm DzuLkifLi said...

ehehhh korang wt amal bakti memang la best gi zoo;P

org gi untuk tujuan mantapkan skills emergency;) nnt mane tau anas excident ke ape leh la gak tlg~heeee^^