Apr 4, 2009

~Waaaa aT LasT!!~

if korang nak tau la kn,,i'm a newbie here so i really need a guider (cam tourist guide tuh) to guide me in this blogging thing ~

so the 1st thing yang maryam belajar dari blogging thingio ni adalah camne nak tukar tmplate~macam nak mati je tukar semalam coz bile tukar tmplate automatic widget akan terdelete skali~ishk3 sungguh tragis~jadi datang la 2 orang angel maryam di saat maryam sangat memerlukan bantuan mereka~ (thanx a lot Nadz n Krol)
agak2 ape yang tejadi sepanjang 24jam tadi ye???

Nadz tau x ape yang terjadi????

cmni alkisah die~
maryam ni gi la edit bende2 html tuh~ye la otak dokter bukan ke arah bende2 yg pakai code camtuh kan~kalo belaja xpe jugak ni tetibe 'BuUkK' sbijik dpn mate~mane la nak tau~ehehheheee~tapi setelah sejam berjaya......memandangkan jam time tuh dah pukul2am jadi maryam paksekan diri matikn angan2 yang dah start mengancam jiwa nih~ehehheeheheee~pas balik dari tutorial pagi tuh,,terus gi cek kat google nak cari tmplate yang cun2~usaha membuahkan hasil~akhirnye dapat la template skarang nih~ (maryam dh tahap angau kat blog wat mase nih~ehehhh~).....ingat dah putus harapan la pasal widget xbagi line untuk xterdelete...jadi ''lantak ko la widget penat dah aku cari jalan tapi dah kamu xnak suke ati laaa'' (nada ngeluh + merajuk keh3~).....

tapi tetibe kua idea 1 ni..nape la xterfikir awal2 ehh??demi masa,,sesungguhnye maryam memang dalam kerugian yang nyata~huaaaa penat je duk main code html last2 cara die senang je pon~aiyaaaaaa~dah name NEWBIE jadi terima je la kenyataan kn~ishk3~

apa cara terakhir tu ye???

cara die adalah dengan masukkan template baru cam biase,,n then time daftar widget (chatbox yang paling penting wat mase nih) dulu kan ade account kite kat situ....gi bukak account, copy balik html die n paste kat "html/java script" kat gadget habis cite~SENANG KAN?????dalam 5minit dah selesai~alangkah bagusnye kalo selebih 23jam 55minit tuh maryam isi ngan perkara yang lebih bermanfaat untuk diri maryam >,< ~ape la nak jawab kat depan Allah sok~tu la maryam....suke sangat ikut ati~korang jangan la ikut perangai maryam yang 1 ni~sebab maryam ni kalo dah start mereng die datang tu siap aaa~ahahahhahahahhaha xde kene mengena pon ngan cite kat atas~just sebagai pengajaran...


Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang
Demi masa,
sungguh, manusia berada dalam kerugian,
kecuali mereka yang beriman dan mengerjakan kebajikan serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran
(Surah Al-'Asr)

by the way,,maryam memang dah rugikan mase maryam tapi nak selit pengajaran +ve kat sini,,iaitu,,"UsaHa iTu TanGGa KeJaYaAn", "JanGaN PuTuS AsA D TeNgAh JaLan","BerSuSah2 DaHuLu BeRsEnAnG2 KeMuDiAn", "BiAr LaMbAt AsAlKaN SeLamaT"...ehhh yang terakhir tuh ade kaitan ke?????sumbat jela~hehehee~

sekian dari maryam,,
p/s : sorry nadz lambat reply komen pasal urus mende alah tmplate nih >,<

6 comments:

sayapunyer said...

Bismillah...


la..naper x backup dulu widget tu??
baru tukar template..kan dah susah..
ish3~

MaRyAm DzuLkifLi said...

sayapunyer :
hehee dh save backup la syg tp xtau cmne nak gune backup tuh;)
last2 guna cara manual je;) bjaye jugak~ehehehhee~

Hazrey said...

Cik yam lain kali baca dulu, sebelum buat apa apa.

MaRyAm DzuLkifLi said...

haaaa ade salah tulis ke?? >,< xpaham la ayat awak tu hazrey (sape la ni>,<)...ringkas dan padat sgt~ishk3~
neway welcome to my blog..ade salah silap mintak tunjuk ajar ye~

sayapunyer said...

maksud den, hang copy satu2 code tu..lepas tu save la dalam notepad..
kan dah menyusahkan..




abaikan lalalala..L

MaRyAm DzuLkifLi said...

wafa>> tau xpe~da bjaye da pon ~abaikan je~