Apr 8, 2009

~ "Law Of Attraction"~

Seperti yang kita semua sedia maklum,,semua yang ada di alam ini ade sebab kenapa ia diciptakan...tapi kan,,sampai sekarang pun maryam tak boleh terima kenapa serangga satu ni diciptakan...mungkin tujuan dia diciptakan untuk takutkan orang kot~ishk2~

cuba korang teka entri kali ni pasal ape??~
jejeeeennnggg~haaa xnampak??
ok ok kite fokus;)



haaaa jelas pon;)

entri kali ni khas untuk penggemar cikLi atau name sebenar dia COCKROACH~ahahhahahaaaa~ sebenarnya tengah tension..dah la dekat exam..nak study...tapi bila binatang ni datang terus mati mood nih~
arrggghhhhh nape la ko kena datang jenguk aku?????minggu ni aje sanak sedara ko dah 3kali datang jenguk akuuu tensiioooonnn taaaauuuuuuuu!!!!!
haaaa puas melepas gerram^^,

sebenarnya maryam dulu takde la geli dengan serangga ni tapi masa kecik2 dulu akak maryam selalu jerit tengok benda nih last2 maryam pon terikut-ikut sampai ke besar~
(pengajaan yang kali jangan biasakan diri tengok orang geli kat sesuatu dari kecik >,<)
ok ok~sekarang kita lanjut ke sesi berikutnya~kita belajar pulak tentang benda nih~ahahaha~
benda nih nama dia in english is COCKROACH i repeat COCKROACH atau yang kat malaysia kita panggil LIPAS / indonesia : KECOA~ (dengar nama benda nih pon dah seram sejuk TT)
..Badan benda nih terbahagi 3segmen cam yang korang dapat tengok kat gambar bawah ni iaitu kepala, toraks n abdomen~kepala benda nih kecik je tapi badan punya besar (confirm BMI jatuh obes nih ahahhahhaa~)....pastu sesiapa yang memang dah sedia geli kat benda nih sure punya xsuka bahagian sesungut n kaki benda nih yang berduri2 kalah bunga rose kan kan;)


menurut omputeh,, diorang panggil ketertarikan antara si penakut n si ditakuti = "Law Of Attraction"= lagi kita tak suka kat sesuatu lagi benda2 tu nak datang~siapa leh jawab kenapa??^^
jadi kesimpulannya,,duhai serangga yang ingin panjang umur~if korang rasa nak hidup lama,,nak bcucu cicit,,nak mnikmati hidup bersama pasangan,,jangan la kamu datang kepada diri ku lagi ye~diri ini sangat bersyukur jika tidak melihat dirimu itu~kalau tak,,

ko akan mamp#s cam sedara ko ni ahahhahhahahaa (evil gile >,<)


~ mary scared of cockroaches cockroaches cockroaches
mary scared of cockroaches n she'll do anything to kill them~
(diolah dari lagu "mary had a little lamb")

p/s : camne la boleh upload gambar2 yang sangat menggelikan nih >,<>
Ya Allah maafkan lah hambamu ini~hambamu ini memang geli tahap punya tahap tak terucap dengan kata2 kat bende nih~





25 comments:

zulfitry said...

hurrmm..lipas?shieldtock kan ader..

MaRyAm DzuLkifLi said...

cni xde shieldtox la bro~cni ade 'baygon' je~ahahaaaha~

yg jd masalah ialah bila lipas nih datang,,xde baygon tuh kat skeliling~tapi bile baygon ade di sisi,,xde plak minatang tuh~

argghh i hate hate n hate this li thing~

zulfitry said...

tu lah..jagalah kebersihan..lipas tentu tiada..
hehe.....
baygon?hehe racun kelas no IV tuh...berat tuh...huhu

shafiedotbiz said...

guna kan pilihan bijak..hehehe..ridsect adalah pilihan muktamad..trigt mase ex gurl aku plk kau smata-mata kerana binatang kecik ni...

MaRyAm DzuLkifLi said...

zulfitry <<
argghhh mane ade kotor~bilik xkotor aaa~cuma suka bia tingkap bilik tebukak smpai larut malam~nak angin fresh gitu~kwsn dpn uma org mmg tmpat sarang menatang tuh pasal ade longkang~tapi org dh gantung ubat gegat dh~ntah dari mane ntah masuk~~

shafiedotbiz<<
mane de ridsect kat indon bro~ade BAYGON jer~nga3~
menatang nih org ase budak laki pon ade je yg geli~bkn pmpn je~ahahahahhaaaa~

zulfitry said...

hurmm...maryam belajar kat indon ker?

MaRyAm DzuLkifLi said...

shhhhhh~jangan cakap kuat2 kang orang len tau jeles kang~ahahahaa~aaa blaja kat indo a.k.a indonesia~

p/s : jgn sebut 'indon' ~'mereka2' xsuka~huuuu~

zulfitry said...

owh..amik medic ker?
huhu..mesti dak pandai nih..

MaRyAm DzuLkifLi said...

leh la cnsider as bdk pandai(ngah sedapkan ati sndiri) -_-"

kazama said...

hahaha. tgk cite oggy and cockroach aaa. haha :D:D

MaRyAm DzuLkifLi said...

oh no!!
oh tidaaakkkkk!!
oh nehi!!
oh ga'!!
ohhhh~hurmm stakat cite tu ape slhnye~xtakot pon~tp cian kat oggy~cockroach 3 ekok tu jahat tol -_-" lebih kurang cm dunia realiti je ~

kazama said...

tp lagu cite oggy and cockroaches tu best.
zai zai zai zai zai~ haha

MaRyAm DzuLkifLi said...

hahaaaa zai zai zai zai zai zai zai zai zai zai zai zai~meoww meow meow meow meow meow~ ahahaaa~mmg best~kalah lagu power rangers~dh la org gile suke kucing~bagos aa~bende yg plg org suke n benci jd wtk katun~siap lakon same~sbr ye oggy~

kazama said...

hahahah. mcm budakbudak. padahal umur da 20an. haha :P:P

zulfitry said...

huish.xper2...gary and spongrbob kan ader.....mcm mane kalau gary spongebos vs oggy and cockroaches?

MaRyAm DzuLkifLi said...

kazama : tu la namenye awet muda annas oii~untung sape yg dpt~hehee~nak muda salu blaja la dr kak mrym yg muda lg baik nih~ahahhaha~

zulfitry :oggy tetap pilihan hatiku ku sebab oggy sangat malang n kesian~spongebob ske wt lwk dungu2~lg pon cume org yg xsuke cikLi je yg memahami cite oggy tuh (ye ke??)~ehehhh~

kazama said...

hahaha.. poyo laaaa. awet muda pakai botox eii ;P

MaRyAm DzuLkifLi said...

nih awet muda natural la mane men botox2;) makan ulam byk2 good 4 ur health tau;) tu petua akk;) ahakzz~

kazama said...

aaaaa. ta suke sayur! :|

MaRyAm DzuLkifLi said...

ishkk ape ni xsuke mkn sayur~sayur la best~mlancarkan sume keje~ngaaa~pasni kite wt kempen makan sayur ramai2 demi awet mude~

MaRyAm DzuLkifLi said...
This comment has been removed by the author.
kazama said...

aaaaaaa. tanaktanaktanak!!
benci sayur.

MaRyAm DzuLkifLi said...

ok la ok la bg can kat anas~kite wt kempen awet tue~eheheheheee~anas oo anas~blaja la mkn sayur~kalo akk xleh survive la xde syr~sayur menu wajib..xde sayur masak akk amek sayur mentah makan~waaaa smmgnye best~HIDUP SAYUR!!~

kazama said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
sayur tak sedap, kecuali sayur dlm burger kat McD!. hahaha

MaRyAm DzuLkifLi said...

wehh McD boycott aaaa....anas ni btuah tol~wuuuuu-_-"

mkn la buah cmtu..pengganti syur...nanti kne cancer nanti..haaa...elok makan sayur,buah n minum susu~elakkan cancer:) mencegah lebih baik dr mengubati^^