May 2, 2009

~ReHLah kat BatU BuSuK???~

Huaaa best nye tido selepas seharian penat~tido memang best~pagi tadi gi rehlah kat batu busuk under usroh gabungan~best^^…kenape die batu busuk saye pon tatau la~heeee~paling best mase pengisian sebelum makan tuh~intro dr kak shameem n diteruskan oleh kak sarah~antara yg disampaikan utk dikongsi bersame ialah:

-berfikirlah tentang kejadian Allah,,beruntunglah bagi mereka yang berfikir..

-alam ni tidak berdiri sendiri,,mesti ade penciptanya

-Allah tidak mencipta sesuatu dengan sia-sia (mksudnye ciptaan Allah mesti ada sebab)

-Allah telah membeli jiwa orang2 mukmin dengan syurga.. (Allah ciptakan alam untuk kita,lepas tuh Dia bg kehidupan kat kite,,dah tu Dia bagi kenikmatan2 kat kite,,n then Dia cuma mintak kite tunaikan je permintaan Dia untuk jadi orang2 yg bertaqwa…lepas tu dapat ganjaran syurga lagi tu..bonus blipat ganda…pada hal kenikmatan yg Dia bagi xsebanding pun dengan apa yang Dia suruh kite buat….Dia suruh kite wat sikit je…xkan tu pun kite xboleh buat…kn kn… )

- itu lah kesimpulan yang maryam dapat…sebab tu kitorang di bawa ke batu busuk~untuk melihat, menghayati dan memikirkan keindahan ciptaanNya~walaupun name tempat tu pelik tapi tempat dia cantik….atas bukit so nyaman… dah la x de orang n yang paling penting,,KITE BEBAS!! YEAHHHHH~GO GIRL~

p/s : lepas balik semua pakat sunburn~heheheee~tula padahnye bile terover hepi~


~kacang ni wt untuk nasi lemak~1st time goreng kacang ni~sampai itam~duk tunggu kacang ni nape la xnak rangup2~rupe2nye kne tggu sejuk baru rangup~malang gile nasib kacang~ahahahhaaaa~bgn kul5 pagi semate2 nak masak~wuuuuu~


~sambal ikan bilis ni dipuji kak shameem~kak shameem bg A+~waaa thanks la di atas score utk mrym tuh~heheee~time kasih jugak kat alyaa~sekretari masak maryam~ngaaa^^~

~before gi kitorang bekumpul kt kedai fotostat citra~


~ni mase da nak sampai~atas jmbtn yg sgt menakutkan~cm naik roller coaster~cntik kn kn kn^^~



~semua cam tema wrne hitam biru plak~tanpe dirancang~dh tu ade 2pasang boria plak tuh~kalo rase mate tajam cr la^^~

~tengok papan tande tuh~dah la name tempat batu busuk..ikan plak name ikan uduh(hodoh dalam bhs kelantan) ape la malang nasib~hehee~

~subhanallah~biarla kat neg indonesia pon tp tetap ciptaan Allah kn..kecantikan masing2~ lain negara lain cantiknye~hehee~

~lepas sampai kitorang terus solat dhuha ramai2~

~waaa air die best tau~kuat la jugak~nasib xthanyut seluar ni~hahaa~

~cik bu oi ebatnye ko daki bukit curam tu eeh~hua3~
sekian aktiviti usroh kali ni~rehlah kali ni memang best~hehehee thanks kepada ank2 buah yang sudi hadir n memeriahkan lagi suasana~n kepada kakak2 naqibah,,congrats coz bjaye menghidupkan suasana rehlah kite semua walaupun xramai senior yg dapat ikut coz dah balik msia cuti~ukhwah fillah~i luv u all bcoz of Allah^^

4 comments:

mawaddah said...

aahhh..alhamdulillah, bez la g batu busuk, walopon dgr name cm xbez je kan..hihii..1st time bleh mandi puas2 kat kwsn air terejun..;)
ukhwahfillah!!
cayam yam yam ;)

MaRyAm DzuLkifLi said...

heheheee name dia UNIC la^^
lame xmain air^^
cayang akk jugak^^

My name is: アンワル said...

Wah! Batu busuk ni wujud e?

MaRyAm DzuLkifLi said...

hahaa xtau aa~xde plak nampak papan tulis "WELCOME 2 BATU BUSUK"~hak3~tapi xde plak batu yg berbau kat situ~mungkin sejarah tempat tu kot~ngeee^^