May 14, 2009

~BuKo PoSo~

Bismillahirrahmanirrahim~
hari ni mrym poce~saje poce~takut makan byk~hahahaaa~ (aduhh salah niat dah)
dah la xbangun sahur~tp puase jela~dah niat puase dh malam tadi~so mrym puase jela~ngeee^^
dah puase tuh~ade dugaan plak yg datang~dugaan intenet wt prangai~ ( arghhh geram tol)
mungkin Dia nak suruh mrym banyak beramal kot~tengah puase kan~xkan nak ngadap internet je~huhuuu~
so tibe la waktu utk buke poce~hurmmm xde mood nak makan n masak kebelakangan nih~lepas makan 2potong betik~solat maghrib tetibe rase nak ngunyah~hurmmmmm tapi xde idea nak masak~
so ape mrym buat~mrym krobek laci stok makanan mrym~jumpe la tin ni~

~dengan bersusah payahnye maryam bukak tin ni pasal can opener dah rosak~huhuuu~cara manual jela~
tin prego ni time duk packing barang dari msia,,ibu mrym sumbatkan tin nih dalam beg mrym..ibu kate tin ni duk kat rumah pon xde sape nak makan~so terbang la tin ni ke indo~(mrym salu kene cmtu~orang lain yg beli mrym yg kne habiskan~ishk2).....


~inilah rupe die bile dah masak~hehee~
mungkin nampak cam agak xmenarik coz biase makan speghetti bolognis mane la biase makan perase yg pelik2 ni~errrr,,,,,tapi lepas makan,,sedap jugak~heheee~ (ko ni mrym asal makanan sume sedap xde yg xsedap hahaa~)
p/s : entri mrym ni asyik pasal makanan je~almaklumla tuan punye blog ni hobi dia makan je~hahaaaa^^
--> tambahan : baru tadi mrym dpt info dr kakak sorang ni kate prego dalam balang kaca tu diragukan ke halal an coz diimport....tp kalo dalam tin dibuat kat msia so insyaAllah halal...tapi kalo ragu,,baik elak dr makan coz nnt jadi darah daging perangai pon konpem jadi 'buas' (kecuali maryam^^) ~heheee~tapi kalo cm mrym ni~dah terlajak makan lepas tu ragu xleh wat pape dah~muntah pon xkeluar dh~huhuhuuuu~

5 comments:

My name is: アンワル said...

Woh! Sodap!! MKA suka buat Lasagna, lagi sodap...

MaRyAm DzuLkifLi said...

hahaa belum cuba belum tau^^

tp lasagna memang sodap~tapi pizza hut da boikot~kena blaja wt sendiri la cmni~thankx 4 da idea^^

(pencinta makanan)

My name is: アンワル said...

Yang suka buat Bolognase ni Mama MKA.. ada kat blog MKA recipe dia.. hahaha!

sayapunyer said...

cuba check dulu ingredients dia~

MaRyAm DzuLkifLi said...

anwar : alaaa bOlognis da tau masak~nak blaja wt lasagna la~kalo tau gi tau la ehh;)

sayapunyer : yg akk dgr prego yg dlm botol yg diragukan ingredients dia coz import tp yg dalam tin dibuat kt msia so insyaAllah terjamin....dh bace ingredients dia semalam...sosej,,tepung gandum n xde plak tulis bende yg pelik....tp akk baru tau ttg tu pon tadi~so dah msuk prut kn....xleh nak wt pape~paling2 pon leh kuarkan esok hahaa~